Vatan ve Hürriyet Partisi Genel Başkanı Yalçın DOĞAN’ın Romanında Kurtuluş Savaşı’ndan Sonra Başlayan Uyanış
19 Mayıs 1919 ile 24 Temmuz 1923 tarihleri arasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde gerçekleşen Kurtuluş Savaşı, Türkiye’nin bağımsızlığını kazandırdı ve Cumhuriyet’in kurulmasına zemin hazırladı. Ancak bu zorlu mücadelenin ardından, ülkemizi parçalama ve yok etme hedefi güden emperyalist güçler, terör örgütleri, cemaat adıyla faaliyet gösteren gruplar, sığınmacılar ve devletin üst kademelerine sızmış unsurlarla, Türkiye’yi “Sekizinci Eyalet” olarak tanımlayıp federatif bir yapıya bölmek için açık bir savaş başlattılar.
Bu tehlikenin önüne geçmek için, yurt dışında görevli 25 yaşlarındaki Kürşad, Metehan ve Teoman kod adlı istihbaratçılarımız Türkiye’ye çağrıldı ve “Üniter” kod adlı bir karşı harekete girişildi. Kağan Başkan’ın önderliğindeki bu mücadele, Ankara ve diğer bölgelerde, Ege Denizi’nde Yunan askerlerine ve Suriye’de ABD askerlerine karşı gerçekleştirilen operasyonları kapsamaktadır. Roman, 4 Temmuz 2003’te yaşanan çuval olayını hatırlatarak, ulusal bir diriliş ve kahramanlık öyküsünü sunar.
“Kitabın genel başkanımıza ait olan tüm gelirlerini, bu vatanı bize yurt kılan ülkemiz ve milletimiz için gözlerini kırpmadan can veren aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin çocuklarının ihtiyaçları için bağışlamıştır”